Feb 27

länge sen sist

Konstaterar att jag inte rört denna sidan på ca 9 månader. Läge att ta tag i det igen kanske =)

Apr 24

Gothenburg Horse Show 2013. Onsdag.

Jag har väntat på Gothenburg Horse Show 2013 sen det bestämdes att det skulle vara dubbla världscupsfinaler här i år. Seriebiljetten köptes i september och idag började det äntligen. De två första uppvärmningsklasserna har börjat och det var en del hästar som kanske var lite väl mycket på tårna och en del som var lite väl närgångna mot hindren men mycket trevliga klasser och en bra början på helgen.

Nu har jag hittat mig ett ganska lugnt hörn på EuroHorse och satt mig med min dator för att försöka få skrivit lite innan clinic-en med Kyra börjar. Det är för mig dagens höjdpunkt.

Sen skriver jag förresten fel varenda gång jag ska skriva ut hela GHS, otyg att byta tillbaka till Gothenburg när jag väl vant mig vid att säga Göteborg =)

Feb 20

Dagens bokcitat

When you sit down at the computer, it may be turned off or it may be running a screensaver program. If it’s off, turn it on and wait until it finishes booting. If a screensaver is running, move the computer’s mouse to refresh the display. If all goes well, the screen should now contain various windows and/or icons.

books-46659_640

Foto av rodasabrao

En av många saker jag gör på mitt jobb är gallring och jag fastnade lite vid denna texten när jag bläddrade igenom en bok idag. Kapitlet innehåller många, många fler pärlor men jag nöjer mig med detta.

Coombes, K.R. (red.) (1997). Differential equations with Maple. (2. ed.) New York: Wiley.

Jan 23

Dag 1

Jag har beslutat mig. Jag beslutade mig egentligen för ett bra tag sen nu. Beslutet som är fattat är att gå över från hormonbaserade preventivmedel (dvs p-piller) till icke-hormonbaserade p-piller (p-dator). När jag fattade beslutet kom jag även fram till att det var lika bra att använda alla kartor jag hade hemma. Nu är de helt slut och idag skulle jag börjat på en ny karta om jag hade haft en, därav detta bloginläggs titel: Dag 1.

Varför gör jag då detta? Jag har ätit samma p-piller sen 90-talet, i början gick det hur fint som helst men under åren så har småproblem uppkommit. Dessa småproblem kan vara på grund av p-pillrena men kan även ha andra orsaker. Det är en anledning, att se om småproblemen försvinner om jag slutar äta p-piller. Sen har vi hela aspekten av att proppa i sig hormoner på regelbunden basis, kan man undvika det så är det bra om du frågar mig. Jag vill lära känna mig själv utan hormoner i kroppen, vill veta vem jag är då.

Men säkerheten då? Mina p-piller är 99,7% säkra, p-datorn jag ska köpa (när jag haft mens en eller ett par gånger, måste stabilisera mig innan jag börjar) har 99,3% säkerhet. Det är inte en stor minskning i säkerheten. Det är säkert nog för mig. P-datorn kan dessutom känna av om man är gravid och berättar då för dig om detta. Det gör inga p-piller i hela världen.

P-piller har ju viss effekt när det gäller att minska förekomsten av vissa typer av cancer men samtidigt ökar den risken för andra typer. Det har faktiskt ingen större inverkan i mitt beslut.

Det ska hur som helst bli spännande att se hur det går och hur det påverkar mig.

Jan 12

2013

Året har så sakterliga kommit igång och livet går på ungefär som vanligt. I början av december påbörjade jag ett kort korttidsvikariat på tre månader och jag är nu ungefär halvvägs igenom det. Jag trivs som fisken i handsken*, jobbet är kul och jag tycker är tråkigt att sluta så snart. Vikariatet har i alla fall gett mig lite uppskov i jobbsökandet, inte så att jag slutat söka jobb men jag har kunnat slappna av en aning. Dessutom är det ytterligare en erfarenhet att lägga till på CVt och jag har något att göra om dagarna förutom att söka jobb, det är trevligt. Det enda jag ser fram emot när vikariatet tar slut är att slippa pendlingen, en och en halv timma enkel väg är inte jättetrevligt.

Jobbsökande går si så där, har bara fått iväg en ansökan än i år men nästa kommer att komma iväg snart då jag ska jobba på den i helgen om planen följs. Det kommer bli bra, snart kommer en av mina ansökningar att läsas av någon som förstår hur bra jag är och då blir det intervju där jag kan stärka det intrycket och då blir det jobb för mig. Så det så.

* Man blir lite miljöskadad av att vara spexare. En karaktär ett år som blandade ihop olika ordspråk med varandra och man är märkt för livet…

Okt 17

Så lunka vi…

Arbetslöshetens vardagliga lunk har satt in. Jobb söks, jobbsökning flyktas och jag blir smått galen av att aldrig komma ut ur lägenheten. Jag har passat på att åka lite längre helger till Göteborg när jag kan och ska dit ändå, det blir både trevligare då jag hinner träffa mer vänner och billigare då tågen som går mitt på dagen på vardagar inte är lika populära. Men jag behöver hitta något som tar mig ut ur lägenheten lite då och då. Då jag sedan flytten till Stockholm varit på jakt efter en häst att mysa med och ett stall att åka till har jag sett till att ta upp den jakten på riktigt. Jaktlyckan har inte varit jättegod men i början av nästa vecka ska jag ut och hälsa på en unghäst som bor ca 30-35 minuters cykelväg hemifrån. En unghäst kan vara trevligt, mysa och arbeta från marken, hantera och ta det lungt. Både likt och lite motsatt mot min förra häst. Man får fortfarande ta väldigt stor hänsyn till hästens egna förutsättningar. Ung och stor nu till skillnad från gammal och liten då. Hoppas dock på att det finns vissa likheter i personlighet och humör för trollet är en underbar liten häst. Han har, och kommer alltid att behålla, en stor plats i mitt hjärta och jag kommer så länge han lever göra mitt bästa för att hälsa på honom så ofta jag kan.

Det är bara att lunka vidare så länge. Söka ett jobb. Städa för kaninerna. Baka lite. Söka ett till jobb. Städa. Leka hemmafru och ta hand om lägenheten. Spika upp några tavlor och bygga ihop en sängram kanske.

Sep 05

Lite jobbsökartips

Sitter hemma och söker jobb på heltid vilket var ett tag sen sist. För att komma igång på ett bra sätt passar jag på att ge mig själv och andra lite saker att tänka på när man söker jobb.

  • Gå upp i tid, duscha, klä på dig. Sminka dig om det får dig att känna dig proffsigare. Du kommer inte känna dig professionell eller vara särskilt effektiv om du lullar runt hemma i mjukisbyxor och luktar illa och då kommer du inte heller göra bra ifrån dig när du söker jobb.
  • Kom iväg hemifrån ibland. Planera in aktiviteter som är roliga eller utvecklande och gör det. Ett alternativ kan vara att gå till biblioteket och sätta sig att söka jobb där. Kommer man aldrig iväg hemifrån går dagarna in i varandra och det är svårare att hitta fokus.
  • Städa och håll iordning hemma, men inte för mycket. Du vill ha det hyffsat rent omkring dig men fall inte i fällan och städa så mycket att det går ut över jobbsökandet.
  • Sök bara jobb du faktiskt är intresserad av. Det är ingen ide att lägga tid och energi på sånt som du bara skulle söka dig vidare ifrån – dessutom kommer du antagligen inte få det då företaget som anställer kommer märka att du inte brinner för jobbet.
  • Sätt upp mål. Det kan vara lite vad som helst, sök x jobb om dagen, skaffa denna kompetensen eller liknande. Det viktiga är att sätta mål som får dig att försöka men som inte är oöverstigliga.

Nu är det dags för mig att skriva klart det där personliga brevet som jag inte riktigt får rätsida på…

Aug 16

Just det, bloggen…

Efter en lång tids tystnad får jag för mig att skriva saker igen. Inte för att jag har så jättemycket intressant att skriva om. Det är första veckan på kontoret efter semestern och det är dryga månaden kvar tills mitt kontrakt går ut. Det känns bra. Jag vill gå vidare. Frågan är dock vart jag kommer gå, arbetslösheten lockar inte det minsta och jag har ännu inget jobb för resten av året (eller nästkommande för den delen). Förhoppningsvis dröjer det inte länge innan detta är löst, har sökt och fortsätter att söka många bra jobb och på torsdag i nästa vecka ska jag på intervju! Så lite ångest över klädval och lite nerver men allra mest glädje. Hoppas jag får det.

Jag har även försökt ta tag i hästandet här i Stockholm igen. På söndag ska jag titta på en av Akademiska ridklubbens lektioner och se om jag gillar. De har lediga platser och jag funderar på att ta en halvplats – på så sätt kan jag slippa hopplektionerna, iaf tills jag har haft möjlighet att lära mig att hoppa igen. Det var minst 10 år sedan sist och däremellan har jag opererat ryggen. Inte ett drömläge att gå in och hoppa meterhöga hinder i grupp precis. Även här är det bara glädje, jag saknar hästarna och om jag börjar rida lektion så hittar jag inte bara tillbaka till hästar utan jag får en naturlig plats att umgås med nya människor på. Det är bra. Det behöver jag.

Maj 08

Om att läsa

Jag har alltid älskat att läsa. Några av mina bästa minnen inkluderar att vara ihopkrupen med en bra bok i ett hörn eller i en soffa. Jag har även alltid älskat science fiction och fantasy, jag började läsa och älska dessa genrer långt innan jag hade ett ordentligt grepp om vad en genre var. Främst har jag läst science fiction och jag har alltid sett mig själv som en science fiction-läsare. Däremot har det alltid, i hela mitt liv, varit övervägande fantasyböcker stående i min bokhylla. Jag tror att detta kan bero på att jag växte upp med ett bibliotek som hade bättre utbud på science fiction än på fantasy men med fler fantasyläsare än science fiction-läsare. Det fanns inte stora mängder bra fantasy och den som fanns var ofta utlånad. Science fiction däremot. Där stod det alltid nåt inne som jag var sugen på att läsa, jag fick ofta med mig hem både en och tre böcker från den hyllan när jag gick från biblioteket.

Än idag tänker jag på mitt barndoms biblioteks science fiction-hylla när jag ser en av deltas gamla fina gula böcker eller när jag läser eller diskuterar vissa böcker eller författare. Jag minns även när jag upptäckte de science fiction-titlar som fanns i magasin en trappa ner och den stora hög böcker som kom med mig hem den dagen. När jag skriver det här inser jag hur min kärlek för bibliotek och min kärlek för science fiction har växt fram parallellt och tillsammans. Jag vill jobba på ett folkbibliotek någon dag, kanske inte nödvändigtvis nu men någon gång i framtiden. Jag vill kunna ge till nya läsare den känsla jag själv fick som barn, jag vill ge tillbaka.

Men nu handlade det om att läsa, och mer specifikt om att läsa science fiction och kanske lite fantasy. Mitt läsande har de senaste åren främst bestått av kurslitteratur och annan facklitteratur. Jag har när jag kommit hem om kvällarna inte orkat plocka upp en bok och läsa den och jag har inte heller haft råd att köpa böcker, ett bokköp har varit något jag unnat mig och vid vissa tillfällen belöningar efter godkända tentamen eller inlämningar. Det lilla jag läst har varit mycket omläsningar av saker som redan stod i bokhyllan eller enstaka nyköpta (främst fantasy-) böcker. Främst böcker som jag kan slappna av när jag läser, som inte utmanar mig till att tänka i nya banor utan bara en värld att sjunka ner i och nya karaktärer att lära känna och umgås med en stund.

Jag har på senaste tiden börjat läsa igen och har hittat tillbaka till glädjen och kärleken från min barndom genom att börja komplettera mitt personliga bibliotek med favoriterna jag lånat genom åren. Detta har gjort mig medveten om en ‘brist’ i mitt läsande. Jag har koll på vad jag tycker om och vad jag vill läsa, så länge det är böcker som har ett par år på nacken. När det gäller nyare böcker så har jag ingen koll alls, jag läser på sfbokhandelns hemsida och jag frågar mina vänner om förslag men jag är konstant ute efter nya förslag på NYARE böcker att läsa.

Så nu frågar jag Dig och Du har några förslag till mig. Jag vill ha böcker som är välskrivna och genomtänkta. Böcker som får mig att fundera över vem jag är och vad det innebär att vara människa. Böcker som får mig att ifrågasätta mina egna, vedertagna sanningar. Böcker som är svåra att lägga ifrån sig. Böcker som får mig att skratta och böcker som får mig att gråta. Böcker som är allt detta eller delar av det men även böcker som ‘bara’ är en trevlig stunds läsning och värda den tid man lägger ner på läsningen. Framförallt böcker som är utgivna de senaste 10-15 åren ungefär. Några förslag?

En bok bör vara som en yxa för isen inom oss
-Franz Kafka

Feb 13

Pintrest

Jag gillar Pintrest. Där finns jag, precis som på så många andra ställen, som holsa.

 

Tidigare inlägg «

%d bloggare gillar detta: