«

»

Jan 23

Dag 1

Jag har beslutat mig. Jag beslutade mig egentligen för ett bra tag sen nu. Beslutet som är fattat är att gå över från hormonbaserade preventivmedel (dvs p-piller) till icke-hormonbaserade p-piller (p-dator). När jag fattade beslutet kom jag även fram till att det var lika bra att använda alla kartor jag hade hemma. Nu är de helt slut och idag skulle jag börjat på en ny karta om jag hade haft en, därav detta bloginläggs titel: Dag 1.

Varför gör jag då detta? Jag har ätit samma p-piller sen 90-talet, i början gick det hur fint som helst men under åren så har småproblem uppkommit. Dessa småproblem kan vara på grund av p-pillrena men kan även ha andra orsaker. Det är en anledning, att se om småproblemen försvinner om jag slutar äta p-piller. Sen har vi hela aspekten av att proppa i sig hormoner på regelbunden basis, kan man undvika det så är det bra om du frågar mig. Jag vill lära känna mig själv utan hormoner i kroppen, vill veta vem jag är då.

Men säkerheten då? Mina p-piller är 99,7% säkra, p-datorn jag ska köpa (när jag haft mens en eller ett par gånger, måste stabilisera mig innan jag börjar) har 99,3% säkerhet. Det är inte en stor minskning i säkerheten. Det är säkert nog för mig. P-datorn kan dessutom känna av om man är gravid och berättar då för dig om detta. Det gör inga p-piller i hela världen.

P-piller har ju viss effekt när det gäller att minska förekomsten av vissa typer av cancer men samtidigt ökar den risken för andra typer. Det har faktiskt ingen större inverkan i mitt beslut.

Det ska hur som helst bli spännande att se hur det går och hur det påverkar mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: