«

»

Sep 05

Lite jobbsökartips

Sitter hemma och söker jobb på heltid vilket var ett tag sen sist. För att komma igång på ett bra sätt passar jag på att ge mig själv och andra lite saker att tänka på när man söker jobb.

  • Gå upp i tid, duscha, klä på dig. Sminka dig om det får dig att känna dig proffsigare. Du kommer inte känna dig professionell eller vara särskilt effektiv om du lullar runt hemma i mjukisbyxor och luktar illa och då kommer du inte heller göra bra ifrån dig när du söker jobb.
  • Kom iväg hemifrån ibland. Planera in aktiviteter som är roliga eller utvecklande och gör det. Ett alternativ kan vara att gå till biblioteket och sätta sig att söka jobb där. Kommer man aldrig iväg hemifrån går dagarna in i varandra och det är svårare att hitta fokus.
  • Städa och håll iordning hemma, men inte för mycket. Du vill ha det hyffsat rent omkring dig men fall inte i fällan och städa så mycket att det går ut över jobbsökandet.
  • Sök bara jobb du faktiskt är intresserad av. Det är ingen ide att lägga tid och energi på sånt som du bara skulle söka dig vidare ifrån – dessutom kommer du antagligen inte få det då företaget som anställer kommer märka att du inte brinner för jobbet.
  • Sätt upp mål. Det kan vara lite vad som helst, sök x jobb om dagen, skaffa denna kompetensen eller liknande. Det viktiga är att sätta mål som får dig att försöka men som inte är oöverstigliga.

Nu är det dags för mig att skriva klart det där personliga brevet som jag inte riktigt får rätsida på…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: