«

»

Dec 13

Lite lästips

Jag har gjort det igen. Jag har kommit lite efter i mitt bloggläsande och för en inte så lång stund sedan var mina olästa inlägg uppe i över 200 och ungefär hälften av dessa var på något sätt relaterade till biblioteks- och informationsvetenskap. Jag kommer därför här med lite olika lästips. Fler kanske, eventuellt, möjligtvis kommer om en stund eller imorgon.

Jag börjar med Will Unwound som funderar över Julen i sin Weekend meditation – coming to terms with christmas
Library Connect News har två inlägg som jag anser läsvärda, Defining a Librarian in the Information Age: Can it be done? som talar om den moderna bibliotekariens roll samt  Curious about ”informationists” and ”informatics”? See newly published slides on Elsevier.com som tipsar om slides som handlar om hur informationsspecialister hjälper till med forskning och utveckling.
Phil Bradley tipsar om två olika tjänster där du kan kolla om ditt användarnamn finns registrerat på en stor mängd sociala sajter och olika domäner.
Social networking librarian skriver i Pintrest and Libraries om hur bibliotek kan använda Pintrest. Personligen är jag väldigt nyfiken och sugen på att prova det. Så om någon har en invite – give! =)

Annars så har jag byggt lite vidare på mitt lilla projekt, min lekstuga kanske man kan säga, alltomkaniner.se. Projektet har även ett twitterkonto och en facebooksida. Titta in och följ om ni vill =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: