«

»

Dec 29

Apelsincheesecake på pepparkaksbotten

Det var ett tag sen sist men här kommer ett recept, närmare bestämt på en julig och god cheesecake. Bilder saknas då jag inte tänkte på att fotografera den innan den tog slut. Jag gjorde den med en gelétopp men det är inte nödvändigt, dock blir den riktigt snygg med gelén på.

Apelsincheesecake på pepparkaksbotten

Ingredienser
Botten:
200 g pepparkakor
75 g margarin

Ostlager:
400 g naturell färskost
Skal och saft av 1 apelsin
1 dl grädde
1 dl gelésocker

Gelélager (valfritt):
0,25 dl apelsinjuicekoncentrat
1,25 dl vatten
1,5 dl gelésocker

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa pepparkakorna fint, använd matberedare om du har. Smält margarinet och blanda med kakkrosset. Tryck ut blandningen i botten på en springform. Grädda i ugnen ca 8 minuter.

Riv skalet på apelsinen, se till att du inte får något av det vita med utan bara av det goda orangea lagret. Pressa sedan ut saften ur apelsinen. Blanda apelsinskal, saft och färskost tills det är mjukt. Koka upp grädde och gelésocker och låt det koka i 30 sekunder. Häll i färskostblandningen och rör tills du har en jämn smet. Häll den sedan på botten och ställ in i kylskåpet tills den stelnat helt.

Vill du göra ett gelélager kokar du koncentrat, vatten och gelésocker i 30 sekunder och låter det svalna lite under omrörning innan du försiktigt häller det på cheesecaken. Låt stelna i kylskåp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: