«

»

Apr 12

Att söka jobb

Det är både kul och skrämmande när man hittar dom där perfekta jobben att söka. Jobb som har en kravlista som det bara är att checka av. Där det känns som om annonsen är skriven utefter en själv.

Kul är det, för det gör att hoppet att hitta och få ett jobb som man vill ha håller sig uppe och det gör att det känns kul att söka jobb. Det känns som att det kommer att gå bra och att jag kommer att hitta och få ett bra jobb någon dag.

Skrämmande är det för att man får upp hoppet om att få det där fantastiska jobbet som man har drömt om. Hopp som kan krossas. Det är även skrämmande för att det väcker en mängd av ”tänk om”-tankar. Tänk om… Tänk om de inte ens kallar mig till intervju. Tänk om jag på en eventuell intervju gör bort mig. Tänk om jag får jobbet och det inte är så fantastiskt som jag trodde. Tänk om jag får jobbet och det faktiskt är så fantastiskt som jag trodde…

Många fjärilar i magen blir det. De allra flesta fjärilarna är bra fjärilar. Positiv nervositet, förväntan, hopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: