«

»

Jan 04

Nyårsmat

Sent omsider tänker jag skriva några rader om nyårsaftonens begivenheter. Nyårsaftonen spenderades hos ett par goda vänner som bor på vingelavstånd från oss och kvällen skulle börjas med en styck knytkalassupé till vilken jag blev ombedd att ta med ‘något vegetariskt’.

Min första plan var en mozzarellagratinerad aubergine som jag tidigare gjort men då jag hade såna problem med att hitta en fin aubergine (inte så konstigt med tanke på årstid och väder) så fick jag tänka om. Omtänkandet ledde till en Canneloni med svamp, ricotta och spenat som blev riktigt god.

Nu så är det ju så att jag är som jag är och det innebär att jag inte kan låta bli att göra en efterrätt när tillfälle bjuds. När jag och sambon stod i affären dagen innan nyårsafton och tittade på saker och pratade lite löst om vad man skulle kunna göra så väcktes tanken på att vi skulle kunna göra en B52-inspirerad pannacotta och när den tanken fått plats i mitt huvud så var jag helt enkelt tvungen att göra den.

B52-pannacottan bestod av ett bottenlager som var pannacotta på mörk choklad (orginalet är Kahlua vilket jag inte tycker är så jättegott), ett mellanlager som var en pannacotta gjord på vit choklad med en liten bit mörk choklad i. Detta gav en Baileysliknande nyans samt en mycket trevlig smak på panncottan, bitterheten i den mörka chokladen bröt av den vita chokladens sötma på ett mycket bra sätt. Det översta laget bestod av en gele gjord på apelsin och Cointreau. Slutresultatet blev riktigt snyggt men var inte riktigt så bra i smaken som jag hade hoppats på. Jag får ta och försöka igen snart men med sprit i alla tre lagren. Det kan bli bra.

Nu är det dags att ge sig på kvällens mat, undra vad det kan bli =)

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 ping

  1. kikärtskok, lakritspannacotta och lite bilder « holsa

    […] holsa det är jag det « Nyårsmat […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: