«

»

Jan 08

kikärtskok, lakritspannacotta och lite bilder

Jag började dagen idag med att koka de 800 g kikärtor som jag la i blöt under natten. Det är ganska tråkigt att göra så jag sysselsatte mig med lite annat. Bland annat rensade jag lite i mina Spotify-listor och gjorde en lakritspannacotta.

Lakritspannacotta
Lakritspannacotta

2 dl grädde
5 turkisk pebber-karameller
2 msk gelésocker multi

Smält den turkiska pebbern i grädden på låg värme till de har löst upp sig helt (Vill man så kan man köra dom i matberedaren innan men det gör ingen jättestor skillnad på tid tycker jag). Häll i gelésockret och koka i ½ minut. Häll upp på glas.

När jag förde över bilden på lakritspannacottan från kameran hittade jag även lite andra, äldre, matbilder. Bland annat årets julskinka och julgran:
Julskinka och julgran
några citron och lakritsmuffins:
Citron och lakritsmuffins
samt lite chokladmuffins:
Chokladmuffins

Jag lägger även med en jättedålig bild från mobilen på B52-pannacottan som jag gjorde till nyår och som jag skrev om nedan
B52-pannacotta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: