«

»

Nov 28

Gåbortpresentscheesecake

Igår var jag på fest för att fira att två av mina vänner förlovat sig och man kan ju inte dyka upp utan att ha nåt med sig så jag tog och slängde ihop en cheesecake och tog med. I grunden var det denna limecheesecake från veganvrak.se med vissa småförändringar i både fyllning och överdrag. I fyllningen hade jag helt enkelt i lite creme fraiche utöver färskosten som anges i receptet (jag använder eldorados färskost som är utan löpe då jag faktiskt äter mjölkprodukter) för att få lite bättre konsistens.

För att göra det hela lite mer passande för tillställningens tema gjorde jag två olika toppings med olika smak och färg. Jag började med att smörja en hjärtformad pepparkaksform med lite matolja, placera denna relativt centrerad på kakan och fylla på runt om med en blåbärstopping. När denna stelnat något kollade jag så att hjärtat släppte ordentligt och lät det sitta kvar när jag fyllde i hjärtat med hallontoppingen för att sedan plocka bort det efter att hjärtat fått stelna en liten stund.

Resultatet blev hyfsat, hallon och blåbär på en limecheesecake är ganska trevligt smakmässigt dock stod inte kakan på helt lodrätt underlag när toppingen stelnade så hjärtat var inte lika högt som den omkringliggande blåbären på vissa ställen och på andra så var det högre. Färgkontrasten mellan hallonen och blåbären kunde även den varit lite större. Kanske ska ta och göra hallon och lakrits nästa gång jag vill ha olika färger eller hjälpa färgerna på traven med lite karamellfärg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: