«

»

Aug 11

mögel och andra dåligheter

Det här har bara varit en sunkedag. Först öste det ner nästan hela dagen så att jag tappade all sug på att åka ut till stallet. Detta gjordes visserligen mycket bättre av att min älskade pojkvän ringde och undrade om jag ville ha skjuts till stallet med tanke på vädret. Så jag blir hämtad vid 4 (utan att ha gjort nåt vettigt alls innan dess) och vi åker ut till stallet. Väl där så är hästägaren samt hovis där för att slå på storhästens två framskor som varit av i en halv evighet och visst hade även lillhästen dratt av sig en sko. Den kunde också slås på men stackars lilla hästen har nästan inga hovar kvar på framfötterna längre så som han har slitit av sig skorna och gjort sönder sig. Får hålla tummarna för att de sitter kvar som de ska nu.

Så då mögelsaneringen av mitt skåp. Kom inte så jättelångt med det idag, när jag började tömma skåpet så insåg jag att mina skor var helt täckta med mögel så allt, precis allt, tömdes ur skåpet. Allt som var oräddningsbart slängdes, inklusive en stor påse hästgodis. Alla kläder och liknande åkte med hem för att tvättas, putsas och saneras. Några enstaka saker hittade temporära platser i stallet (ridspö typ). Så nu är skåpet helt tomt och ska tvättas när jag kommer dit på lördag. Det blir en lång dag på lördag.

Skåpstömningen gjordes under tiden som lillhästen fick ny sko på sig och sen var det dags att pyssla om honom och rida lite. Det blev en kort, kort stund i paddocken barbacka med tidvis krampande ben från min sida. Plutten jobbade på bra och var riktig trevlig att rida men mina ben orkade inte riktigt med idag. Måste se till att prata med sjukgymnasten om det nästa gång jag är där.

När jag skriver ner allt så var det faktiskt inte bara dåligheter idag, det var ju flera ljuspunkter i det =)
Ja, ja. Dags att laga en sen middag till pojkvännen som tack för skjutsen till stallet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

%d bloggare gillar detta: